Managed Antivirus: met onze antivirus software houden wij uw beveiliging nauwlettend in de gaten

Antivirus software: steeds belangrijker en virtueel onmisbaar

Er zijn steeds meer voorbeelden van virussen die u absoluut niet op uw computer of bedrijfsnetwerk wilt hebben. Belangrijke bestanden kunnen worden gegijzeld door bijvoorbeeld een cryptolocker-virus of andere ransomware bedreigingen. Wij houden alle digitale deuren van uw bedrijf liever gesloten voor virussen, zodat u zorgeloos en veilig kunt werken.

Voorkomen is beter dan genezen. Kies voor de antivirus software van Power4ICT!

Op een computer of server dient u te allen tijde antivirus software geïnstalleerd te hebben. Met deze beveiligingssoftware voorkomt u dat u bijvoorbeeld dat u besmette bestanden download, verkeerde sites bezoekt of een e-mail opent met daarin een bijlage die een virus bevat.

Uw e-mailprogramma kan ook beveiligd worden met een e-mailbeveiligingssysteem, oftewel een spam-filter, zie de pagina Anti-spam voor meer informatie.

Onze cloud werkplek omgevingen zijn standaard voorzien van een managed antivirus oplossing. Daarmee worden uw bedrijfsprocessen beschermt tegen de bedreigingen dit het huidige digitale tijdperk met zich meebrengt. Daarom is een managed antivirus oplossing bij ons al jarenlang de standaard.

Managed Antivirus oplossingen: proactieve monitoring met real-time inzicht

In de praktijk maken wij veelvuldig mee dat bedrijven een antivirus softwarepakket aanschaffen, deze installeren en er vervolgens praktisch niet meer naar omkijken. Er komt wel eens een pop-up met scanresultaten in beeld of een melding dat er een update beschikbaar, maar meer niet. Daarentegen houden onze antivirusspecialisten de werking van de geïnstalleerde programma’s nauwlettend in de gaten door middel van een proactieve monitoringtool. Daardoor weet u zeker dat uw antivirus software up-to-date is.

Klik op onderstaande afbeelding voor een impressie van een managed antivirus dashboard.

Antivirus software monitor

"Met onze managed antivirus oplossing houden wij een oogje voor u in het zeil"

Waarom antivirus software?

Antivirus is een begrip waar iedereen weleens van heeft gehoord. Er zijn in de wereld meer dan 100 verschillende antivirusscanners beschikbaar die u kunt gebruiken om uw computer, server, tablet of om een ander apparaat te beschermen tegen virussen, malware en spyware. Maar welk antivirusprogramma is nu de juiste?

U vraagt zich vast weleens af: “Is mijn computer of netwerk wel goed beveiligd”? Of: “Kan ik met een gerust hart allerlei websites bezoeken?”Of: “Is het veilig is bepaalde bestanden op te slaan die ik heb ontvangen?” Of: “Is het veilig om bepaalde bepaalde software te downloaden en te installeren?” Het antwoord is vaak: nee. Het simpelweg installeren van een antivirus software systeem is geen waterdichte oplossing die u ervan verzekert dat uw computer of server nooit besmet raakt met een virus.

De vraag die u zich vervolgens terecht stelt is: “Waarom zou ik überhaupt investeren in een virusscanner als ik toch niet 100% garantie heb dat ik wordt beschermd?”

De antivirusspecialisten van Power4ICT installeren een antivirus softwaresysteem op uw computer en/of netwerk, dat beheerd en actief gemonitord wordt op de juiste werking. Dit houdt in dat wanneer uw antivirus software niet up-to-date is, niet actief is of als er een bedreiging gevonden is, wij daarvan een melding ontvangen in onze monitoringsystemen. Wij springen meteen in op deze melding en analyseren direct wat er aan de hand is, om vervolgens de beste oplossing voor u te realiseren.

antivirus software
antivirus software maarssen

Neem gerust contact met ons op om een kijkje achter de schermen te nemen.

antivirus software utrecht
antivirus software stichtse vecht

Content monitor

Om ervoor te zorgen dat u websites bezoekt waar content op staat waar u liever niet mee geconfronteerd wilt worden, maken wij gebruik van een antivirus content monitor. Denk hierbij aan onsmakelijke teksten, video’s of afbeeldingen. Deze plug-in is geïntegreerd in onze antivirussoftware en wordt niet extra in rekening gebracht.

Web monitor

De web monitor zorgt ervoor dat de websites die u bezoekt geen virus of andere bedreiging bevatten. Veel websites worden bewust en onbewust voorzien van besmettingen. De web monitor plug-in zorgt ervoor dat de websites die u bezoekt worden gescand op mogelijke besmettingen en bedreigingen. Bovendien beschikt deze daarnaast ook over een anti-phising module, die eveneens in deze plug-in is geïntegreerd.

Firewall

De geïntegreerde firewall module zorgt ervoor dat uw computer of server niet zomaar gehackt kan worden door cybercriminelen en andere boosdoeners. Daarnaast zorgt de firewall ervoor dat bepaalde poorten en onveilige verbindingen worden geblokkeerd. Dit alles wordt door onze netwerkbeheerders en securityspecialisten in de gaten gehouden.

Actieve scan

Dagelijks voeren wij op ieder apparaat een deskundige scan uit die al uw mappen, bestanden en software applicaties controleert op het binnenkomen van malware of andere virussen. Uiteraard scant onze virusscanner actief. Wanneer u een externe harde schijf of USB stick aan uw computer koppelt, wordt deze volledig gecontroleerd op besmettingen. Daarnaast worden alle persoonlijke en gedeelde werkmappen proactief gecontroleerd. Met behulp van de scans gaan wij op zoek naar mogelijke datalekken, bedreigingen en besmettingen.

"Uw ICT en beveiliging met een gerust hart uitbesteden."

© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top