Waarom antivirus software?

Antivirus is een begrip waar iedereen weleens van heeft gehoord. Er zijn in de wereld meer dan 100 verschillende antivirusscanners beschikbaar die u kunt gebruiken om uw computer, server, tablet of om een ander apparaat te beschermen tegen virussen, malware en spyware. Maar welk antivirusprogramma is nu de juiste?

U vraagt zich vast weleens af: “Is mijn computer of netwerk wel goed beveiligd”? Of: “Kan ik met een gerust hart allerlei websites bezoeken?”Of: “Is het veilig is bepaalde bestanden op te slaan die ik heb ontvangen?” Of: “Is het veilig om bepaalde bepaalde software te downloaden en te installeren?” Het antwoord is vaak: nee. Het simpelweg installeren van een antivirus software systeem is geen waterdichte oplossing die u ervan verzekert dat uw computer of server nooit besmet raakt met een virus.

De vraag die u zich vervolgens terecht stelt is: “Waarom zou ik überhaupt investeren in een virusscanner als ik toch niet 100% garantie heb dat ik wordt beschermd?”

De antivirusspecialisten van Power4ICT installeren een antivirus softwaresysteem op uw computer en/of netwerk, dat beheerd en actief gemonitord wordt op de juiste werking. Dit houdt in dat wanneer uw antivirus software niet up-to-date is, niet actief is of als er een bedreiging gevonden is, wij daarvan een melding ontvangen in onze monitoringsystemen. Wij springen meteen in op deze melding en analyseren direct wat er aan de hand is, om vervolgens de beste oplossing voor u te realiseren.

antivirus software
Z

Content monitor

Z

Web monitor

Z

Firewall

Z

Actieve scan

Antivirus software: steeds belangrijker en virtueel onmisbaar

Er zijn steeds meer voorbeelden van virussen die u absoluut niet op uw computer of bedrijfsnetwerk wilt hebben. Belangrijke bestanden kunnen worden gegijzeld door bijvoorbeeld een cryptolocker-virus of andere ransomware bedreigingen. Wij houden alle digitale deuren van uw bedrijf liever gesloten voor virussen, zodat u zorgeloos en veilig kunt werken.

Op een computer of server dient u te allen tijde antivirus software geïnstalleerd te hebben. Met deze beveiligingssoftware voorkomt u dat u bijvoorbeeld dat u besmette bestanden download, verkeerde sites bezoekt of een e-mail opent met daarin een bijlage die een virus bevat.

Uw e-mailprogramma kan ook beveiligd worden met een e-mailbeveiligingssysteem, oftewel een spam-filter, zie de pagina anti-spam voor meer informatie.

Onze cloud werkplek omgevingen zijn standaard voorzien van een managed antivirus oplossing. Daarmee worden uw bedrijfsprocessen beschermt tegen de bedreigingen dit het huidige digitale tijdperk met zich meebrengt. Daarom is een managed antivirus oplossing bij ons al jarenlang de standaard.

Maak een persoonlijke afspraak

Wij van Power4ICT zijn er om u te helpen. Door onze passie, kennis en de wil om het beste uit onszelf te halen zetten wij dat extra stapje voor uw bedrijf. Zo bent uw voorbereid op de toekomst. Met Power4ICT heeft u een krachtige partner aan boord. Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijke afspraak
"Uw ICT en beveiliging met een gerust hart uitbesteden."
© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top