Power4ICT is Bronzen Partner geworden van het project Tree of Life van de stichting Het Kan Wel! Dit project maakt het voor iedereen, dus ook voor jou, mogelijk om bij te dragen aan een beter klimaat in de breedste zin van het woord. Door heel eenvoudig een boom te kopen, voor maar €5,-, voorkomen we samen de woestijnvorming in West-Afrika en bestrijden we veel negatieve ontwikkelingen die de levensvatbaarheid van onze planeet beïnvloeden. Daarnaast bevordert dit project op een vrolijke manier de bewustwording van zowel Nederlanders als Togolezen.

Door op onderstaande button te klikken kom je op een pagina waar je 1 of meerdere bomen kunt kopen voor het project Tree of Life via ons Power4ICT profiel. Zodoende kunnen wij bijhouden hoeveel bomen wij samen met u hebben gekocht en geplant.

Koop een boom, spaar een bos!

Dit schattige boompje heeft in anderhalf jaar al vele harten veroverd en een glimlach getoverd op gezichten van zeer verschillende mensen. Geheel gefinancierd door crowdfunding en gebaseerd op een eerder succesvol project van de initiatiefneemster groeit dit project uit tot een gezond en sterk initiatief. Soms wordt gedacht dat Tree of life een organisatie is, maar het is een project van Stichting Het Kan Wel! dat andere projecten intern en extern gaat voeden zodra Tree of life sterk genoeg is.

In Togo

In januari 2017 zijn de eerste bomen van Tree of life gezaaid in de Vlakte van Mô in Togo. Het is hard nodig om in die regio bomen te zaaien om de verwoestijning in het land tegen te gaan. Veel mensen vragen zich af waarom we bomen planten in Togo. Een logische vraag, want Nederland is een stuk dichter bij huis. Toch is het harder nodig om bomen in Afrika te planten dan in Europa. De massale ontbossing in Afrika is voor een groot deel veroorzaakt door niet Afrikaanse landen. Verder kennen de gevolgen van verwoestijning geen grenzen.

Veel landen in Afrika, waaronder Togo, zijn zich bewust van de aangerichte schade. Gelukkig zien ze ook de noodzaak om het ecosysteem te herstellen o.a. door de aanplant van bio-diverse bossen. Daarom hebben ze ons gevraagd te komen helpen. Na de goede ervaringen met GoTogo, wilden ze dezelfde stichting uitnodigen om de natuur een handje te helpen.
Jonge boompjes op een kwekerij in Togo.

Togo investeert zelf en ondersteunt GoTogo dat het project gaat uitvoeren. Daarom zijn de kosten per boom zo laag. Manager Urbain Koré is al 16 jaar aan GoTogo verbonden en is onze trouwe steun en toeverlaat. Daarnaast zijn er veel contacten bij de Togolese overheid en organisaties.

De boompjes die nu zijn gezaaid, worden in juni/juli uitgezet in de Vlakte van Mô. De overheid van Togo heeft besloten om daar te starten met ons project, vanwege de kans van slagen. Als er nieuws is over de jonge boompjes, zullen we daar natuurlijk een nieuwsbericht over plaatsen op de homepage.

Zodra het project groot genoeg is, starten we met een pilot voor een coöperatie in Togo die de bomen kweekt en de toekomstige bossen beschermt. Daarnaast komt er een pilot voor natuurclubs van jongeren in Togo, die zich zo bewust worden van het belang van natuurbescherming en beheer.

In Nederland

In Nederland weten nog betrekkelijk weinig mensen hoe weinig tijd we nog hebben om de gevolgen van een ontspoorde globalisering en consumeerdrift te beperken en beter nog: terug te draaien. Er is nauwelijks besef van het feit dat klimaatverandering nog meer burgeroorlogen wereldwijd zal veroorzaken en niet te stuiten vluchtelingenstromen tot gevolg zal hebben. Zo’n toekomst willen we niet in een tijd dat we ons juist meer bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor onze planeet en voor elkaar.

Wereldwijd kappen we nu 10 miljard bomen meer dan dat we terug planten. En iedere boom die wordt verbrand stoot alle CO2 de lucht in die hij heeft opgeslagen, dubbele tragedie dus. In veel producten zit palmolie, bv. in chocola. De productie van palmolie zorgt voor een massale kap van regenwoud. Maar wat kunnen we met al die informatie? Veel!

Wat willen wij iedereen graag vertellen dat als wij minder kappen, minder uitstoten, minder en bewuster consumeren en meer bomen op een deskundige manier planten, dat we dan binnen 5 tot 10 jaar de negatieve ontwikkelingen langzaam kunnen keren. Bovendien helpen bomen ons de natuur te herstellen. Ieder gezond en bio divers bos helpt de omgeving herstellen. Een beetje van ons dus en een beetje van de bomen.

Ons doel is om zo snel mogelijk 3.000 bosspaarders te hebben die gemiddeld drie bomen per maand sparen. We zijn al flink in gesprek met particulieren en vooral ondernemers. De reacties van vooral ondernemers zijn enthousiast. De samenwerkingen die onze partners aangaan met andere ondernemers om dit project te laten groeien zijn hartverwarmend. Daarmee komt de droom van de community van Het Kan Wel! al een beetje uit. De komende tijd zullen we ons richten op het informeren van partners en scholen en het versterken van de community. Door de contacten die hierdoor ontstaan zullen we ontdekken waar we extra aandacht aan moeten besteden in de ontwikkeling van onze bewustwordingsprojecten.

TreeTalks

Een van die bewustwordingsprojecten van Stichting Het Kan Wel & Tree of Life is de TreeTalk. Het is een presentatie waarin duidelijk wordt gemaakt wat er aan de hand is, wat de gevolgen zijn en hoe we de situatie kunnen verbeteren zonder dat we ons hele leven overhoop hoeven te gooien. De TreeTalk is bedoeld voor scholen en voor bedrijven en is altijd op maat. Voorwaarde voor een TreeTalk is dat er een actie wordt gestart om zoveel mogelijk Trees of life te sparen. Veel partners doen dat al en kunnen dus altijd een TreeTalk aanvragen.

© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top