Daar is hij dan de opvolger van het succesvolle Windows 10!

Vandaag heeft Microsoft hét lang verwachte Windows 11 uitgebracht welke in basis genomen alle krachtige en veilige eigenschappen erft van zijn voorganger Windows 10. Er zijn echter meerdere handige nieuwe tools, apps en functies toegevoegd aan het vernieuwde besturingssysteem. Zo is Microsoft Teams automatisch geïnstalleerd in Windows 11 en kunt u naar verwachting vanaf medio 2022 gebruik maken van diversen Android apps.

Het uiterlijk van Windows is opgefrist, zo is de taakbalk en het startmenu gecentreerd in het midden van het scherm wat een rustige uitstraling geeft maar ook een stuk beter in gebruik is voor touchscreen apparaten. Tevens zijn de geluiden en diversen grafische effecten aangepast, zie de introductie video van Microsoft voor een eerste indruk.

Wat kenmerkt Windows 11 zich en wat vinden wij de beste ontwikkelingen?

R

Rustige weergave

Focus je volledig op wat je aan het doen bent. Door de rustige layout van Windows 11 wordt u niet snel afgeleid.
R

Geoptimaliseerd voor touchscreen gebruikers

Doordat er steeds vaker behoefte is aan een touchscreen heeft Windows 11 een aantal mooie verbeteringen met zich meegebracht wat het gebruik van dé touchscreens functies verbeterd heeft.
R

WiFi 6E support

3x meer wifi-bandbreedte en zal wifi-ervaringen transformeren door hogere snelheden, grotere capaciteit, verminderde latentie en betere beveiliging.
R

Multitasken als nooit tevoren!

Snap layouts – verdeel uw openstaande werk, programma’s en documenten nog beter op één scherm en zet ze in verschillende groottes naast elkaar open.
R

Maak gebruik van Android Apps

Microsoft heeft aangekondigd dat u vnaf medio 2022 gebruik kunt maken van Android apps in Windows 11, later meer..
R

Werk en privé echt gescheiden houden?

Je kunt in Windows 11 eenvoudig een virtuele desktop inrichten, waardoor je bijvoorbeeld een bureaublad voor privézaken en één voor werk instelt.

Is mijn computer, laptop of tablet geschikt voor Windows 11?

 

Bij iedere software upgrade wordt er ook gewerkt aan nieuwigheden welke passen bij de hedendaagse digitale behoeftes. Zo is het natuurlijk belangrijk dat u controleert of uw apparaat geschikt is om Windows 11 te installeren en goed in gebruik te nemen is voor uw apparaat. Zo raden wij aan altijd een compatibiliteitscheck te laten uitvoeren om te kijken of u veilig Windows 11 kunt installeren en gebruiken. Daarnaast is het aan te raden in ogenschouw te nemen of uw computer klaar is voor de toekomst. Zie hieronder de minimale systeem vereisten van Windows 11:

Voor bepaalde functies is specifieke hardware nodig. De systeemvereisten om sommige apps uit te voeren, zijn hoger dan de minimale apparaat specificaties van Windows 11. Controleer de compatibiliteitsinformatie van het apparaat voor de apps die je wil installeren. De beschikbare opslagruimte op je toestel varieert op basis van geïnstalleerde apps en updates. De prestaties zullen toenemen bij pc’s van een hogere klasse en met meer mogelijkheden. Mogelijk zijn er in de loop van de tijd aanvullende vereisten voor updates.

Of neem contact op met onze Windows 11 specialisten!

Moet ik nu over naar Windows 11?

Nee het is niet noodzakelijk om direct over te stappen op Windows 11 en daarom adviseren wij rekening te houden met het feit of al uw applicaties en programma’s straks nog wel werken met Windows 11. Daarnaast zitten er nog altijd wat kinderziektes in Windows 11 welke nog altijd moeten worden opgelost door Microsoft. Wilt u Windows 11 testen? neem dan gerust contact met ons op!

 

Windows 10 wordt nog altijd ondersteund door Microsoft tot 24 oktober 2025!

Heeft u vragen over Windows 11?
Maak een persoonlijke afspraak

Wij van Power4ICT zijn er om u te helpen. Door onze passie, kennis en de wil om het beste uit onszelf te halen zetten wij dat extra stapje voor uw bedrijf. Zo bent uw voorbereid op de toekomst. Met Power4ICT heeft u een krachtige partner aan boord. Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijke afspraak

© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top