Afgelopen vrijdag heeft Dennis zijn LPIC (Linux) certificaat gehaald.
Dennis heeft dit certificaat behaald omdat wij een aantal grote opdrachtgevers hebben, welke gebruik maken van Linux.
Voor Linux zijn net zoals bij Windows meerdere gradaties te behalen, afgelopen vrijdag heeft Dennis deel 1 gehaald. Het doel is om meer certificaten te behalen.

Linux is naast Windows en Apple ook een besturingssysteem.
Linux is een veel gebruikt besturingsprogramma over de hele wereld. Zo maken veel grote bedrijven gebruik van Linux, welke voor een aanzienlijk percentage gebruikt word op servers.  Het gebruik van Linux is vaak veiliger, omdat het voor cybercriminelen vanwege een kleinere doelgroep minder interessant is om virussen te ontwikkelen.

Wist je dat Android een aangepaste versie van Linux gebruikt? Android wordt vaak gebruikt in mobiele telefoons en tablets. Maar ook een smartwatch, televisie en bijvoorbeeld een koelkast maken gebruik van Linux.

Linux is heel stabiel en crasht bijna nooit. De beschikbaarheid van Linuxservers is 99.9%, dat betekend dat het 99.9% van de tijd werkt zonder onderbrekingen.

Toch is het niet altijd handig om gebruik te maken van Linux, bijvoorbeeld als u veel gebruikt maakt van Microsoft programma’s denk hierbij aan word, Excel, PowerPoint. Er zijn wel alternatieven maar werken toch anders en kunnen niet samenwerken met bijvoorbeeld samenwerkingsfuncties van office.

 

Maak een persoonlijke afspraak

Wij van Power4ICT zijn er om u te helpen. Door onze passie, kennis en de wil om het beste uit onszelf te halen zetten wij dat extra stapje voor uw bedrijf. Zo bent uw voorbereid op de toekomst. Met Power4ICT heeft u een krachtige partner aan boord. Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijke afspraak
© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top