Overvecht (Utrecht) 16-03-2018

Vandaag hebben wij een NAS geleverd bij één van onze klanten. De NAS gaat dienen als centrale opslagplaats waarmee er onderling gebruik gemaakt kan worden van één bestandsstructuur met kantoordata. Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde mappen en bestanden af te schermen met map rechten. Deze oplossing is geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven of uiteraard voor thuisgebruik. De NAS opslag waarvoor wij gekozen hebben is een Synology DS218 inclusief twee harde schijven van ieder 1TB. De schijven zijn geconfigureerd waarbij als er één schijf stuk gaat de andere harde schijf diens taken overneemt en op termijn een nieuwe harde schijf geplaatst kan worden.

NAS

Synology NAS

 

 

 

 

 

 

Voor de NAS uitlevering heeft één van onze IT specialisten het apparaat geconfigureerd, geüpdatet en de benodigde hard en- softwarecontroles uitgevoerd zodat wij goedwerkende apparatuur uitleveren. Nadien is onze online back-up tool geïnstalleerd en een back-up test en back-up herstel test uitgevoerd. Naast de online back-up wordt er wekelijks een systeem back-up gemaakt om ervoor te zorgen dat we ten alle tijden terug kunnen vallen op een offline back-up.

Op locatie hebben wij de NAS netjes weggewerkt en aangesloten in de meterkast dichtbij het internetmodem op een daarvoor bestemde plank.

 

Synology NAS

NAS in de meterkast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bestanden van de oude opslag plaats zijn overgezet naar de nieuwe locatie en de betreffende gebruikers kunnen middels een gedeelde netwerkschijf de kantoor data mappen en bestanden benaderen. Ons back-up team houd vanaf heden dagelijks de back-up in de gaten en doet een periodieke back-up herstel test om de back-upwaardes te toetsen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de NAS altijd up-to-date en veilig is en actief wordt onderhouden.

 

Power4ICT B.V. Automatiseringskantoor 28-03-2018 Maarssen, Stichtse vecht (Utrecht) (Midden-Nederland)
Serverbeheer, Netwerkbeheer, Cloud-oplossingen, Internetverbindingen, Back-up oplossingen en meer..
© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top