Dordrecht 24-02-2018,

Vandaag zijn wij bij één van onze klanten te Dordrecht langs geweest om de schijf en data capaciteit uit te breiden. Wij hebben gekozen voor een Storage area network (SAN) oplossing, een apparaat wat enkel bedoeld is als één grote opslag plaats voor bedrijfsdata.

Een SAN server bestaat voornamelijk uit harde schijven en is uitsluitend bedoeld als data pool of disk enclosure.
SAN Server

 

 

 

 

 

 

Met deze data oplossing zijn wij in staat de servers te voorzien van extra opslag capaciteit zonder de server harde schijven zelf te moeten uitbreiden. Middels een slimme deel functie delen wij gemakkelijk extra schijfruimte uit aan de centrale servers die extra schijf ruimte nodig hebben. Eén van de voordelen die erbij komt kijken is dat we flexibel kunnen schuiven met de databestanden. Voor organisaties die veel bedrijfsdata moeten verwerken is een SAN oplossing één van de mogelijkheden.

In dit project hebben drie van onze systeembeheerders eerst ruimte moeten maken in de serverkast door oude servers te demonteren en af te voeren. Aangezien de productie servers in dezelfde kast actief waren hebben wij zorgvuldig moeten omgaan met de bekabeling en het verwijderen van de servers.

Systeembeheerders

Serveroplossing verwijderen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat er ruimte gemaakt is in de serverkast hebben wij de draagarmen in het server rack gemonteerd waarna wij de SAN server in de serverkast hebben geplaatst. Uiteraard sluiten wij iedere server en netwerkapparaat aan op een noodstroomvoorziening (UPS) zodat bij stroomuitval de apparaten netjes worden afgesloten en niet abrupt worden uitgezet. De SAN server wordt aangesloten en verder afgemonteerd in de serverkast:
Serverkast Serverruimte Servermontage

 

 

 

 

 

 

Na de laatste controle wordt de server aangezet voor de eerste opstartprocedure waarna we aan de gang kunnen gaan met de verdere inrichting en verdeling van de datacapaciteit aan de diversen servers. Heeft u ook beoefte aan meer schijfruimte of een uitstekende data storage oplossing? Wij maken graag een plan voor u op!

 

Power4ICT B.V. Automatiseringskantoor 24-02-2018 Maarssen, Stichtse vecht (Utrecht) (Midden-Nederland)
Serverbeheer, Netwerkbeheer, Cloud-oplossingen en meer..
 
© Power4ICT | Algemene voorwaarden | Privacy Statement
Top